Bouwkundig tekenwerk gaat altijd in millimeters. Dat houdt in dat een aantal zaken vanzelf kan gaan, dus minder gedoe met instellingen. We ondersteunen u graag met het opzetten van een goed template voor de nieuwe tekeningen en een stuk opleiding, bijv. om uit te leggen waarom SaveAs bijna strafbaar zou moeten zijn.
Ook typisch in de bouwkunde is dat er heel veel verschillende zaken worden getekend, waarbij het werken met lagen goed van pas komt. Echter weet iedereen in uw organisatie wel hoe handig je daarmee om kan gaan? Dat leggen we graag eens uit en dan laten we meteen wat lagentools zien. Lang geleden maakten we al een tool om de GB-lagenstructuur te bedienen. Die is nog steeds handig, want met een paar kliks maakt u op een gestandaardiseerde manier de juiste laag met de juiste eigenschappen aan (naam, kleur, lijntype en lijndikte).
Bibliotheken
Een goede bouwkundige blokkenbibliotheek is goud waard, maar helaas komt dat vooral neer op heel goed verzamelen. Laat ons u eens een ochtend uitleggen hoe je dat het best kan doen.
Kijk verder eens op deze pagina over bibliotheken, met daarin een overzicht wat leveranciers in de bouw zoal te bieden hebben.
Nieuws rond Bouwkundige tools
Vloerverwarming tekenen
20/1/09 Even aandacht voor een o zo handige tool uit de oude doos: InvHeat. Je zal het maar nodig hebben! Dit programma maakt van een arcering van paralelle lijnen een doorlopende polylijn door de lijnen met bogen te verbinden. Daarbij kunnen verschillende afstanden worden ingesteld t.o.v. de rand, zodat er ruimte is voor een retourleiding.
Tekeningen uittrekken zonder AutoCAD
11/7/08 Stel, u wilt hoeveelheden uittrekken uit een set tekeningen, maar u bent geen tekenaar. De kosten van een volledige AutoCAD-licentie zijn dan wel erg hoog, als u er verder niets anders mee doet. In zo'n geval is GstarCAD Professional een ideale oplossing, want GstarCAD + Hoeveel kosten samen slechts € 995,-- excl. BTW.
Hoeveel 1.5 koppelt oppervlakten aan namen
23/1/08 Versie 1.5 van het populaire hoeveelhedenprogramma Hoeveel
toont nu de bestaande teksten binnen de gebieden waarvan u de oppervlakten nodig hebt. De oppervlakte en de naam of het nummer worden daarmee gekoppeld. Met een paar kliks heeft u b.v.de oppervlakte per ruimte of het glasoppervlak per kozijnnummer. De tool is daarnaast ook erg handig voor het analyseren en controleren van de inhoud van lagen in lijstvorm. Het valt in een lijst direct op als er een lijn staat in een laag waarin alleen teksten behoren te staan of omgekeerd. Lees verder in de brochure en download de probeerversie voor AutoCAD
.
Arceren op datum - nieuw!
3/12/07 Sinds kort beschikken we over twee handige tools waarmee polylijnen kunnen worden ingekleurd op basis van hun datum. De tools heten DateHatch en DateSet. Met DateSet worden de datums aan de polylijnen gehangen en met DateHatch worden de arceringen gegenereerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een lijstje met instellingen, die de ondermeer kleur bepalen.
Er zijn vele toepassingen voor te noemen, maar de eerste toepassing die ermee in praktijk wordt gebracht is het in beeld brengen van de opleverdata van een groot woningbouwproject. Grote omhullende polylijnen, waarbinnen de woningen zijn getekend, krijgen via DateSet een opleverdatum. Via DateHatch wordt t.o.v. de voortschrijdende datum elke week een nieuwe kleurenkaart gegenereerd door alle woningen binnen de omhullende polylijnen in te kleuren. De kleur geeft per woning weer hoe dicht deze bij zijn opleverdatum komt. Woningen die binnen twee weken moeten worden opgeleverd worden knalrood en naarmate de woningen verder van hun opleverdatum af zitten krijgen ze een steeds minder opvallende kleur. Opgeleverde woningen worden grijs. Voor uitzonderingen kan elke woning ook een eigen opleverdatum krijgen, welke dan voorrang krijgt. Zo heeft onze klant dus altijd een goed beeld van waar de meeste aandacht de komende week naar toe moet gaan.
Het leuke is verder nog dat u niet over AutoCAD hoeft te beschikken. Het werkt nl. ook in GstarCAD. Omdat in dit geval de tekeningen werden aangeleverd, is hier geen CAD-tekenaar bezig en worden er toch voortgangstekeningen gegenereerd! Lees verder in de brochure.
Snel plafonds tekenen nu ook in GstarCAD
30/5/07 De handige tool voor het genereren van plafondindelingen is nu ook beschikbaar voor GstarCAD. Klik hier voor de brochure.
Bouwkundige tools voor AutoCAD
2/3/07 Soms, vaak via Google, kom je van die oude verhalen tegen, zoals deze uit 1998. Lees hoe veel van onze klanten al jaren omgaan met lagen, teksten, maten en arceringen.
Ruimten tekenen in Word
22/3/04IDEOMA Ruimte kan nu ook ruimten tekenen in Word. AutoCAD is nog altijd nodig om de database te vullen met nauwkeurige grafische informatie en om bijv. thematische kaarten te maken op basis van gedetailleerde bouwkundige plattegronden. Echter, voor het weergeven van die informatie kan nu worden volstaan met Word, zodat de grafische informatie ook bruikbaar wordt voor degenen die niet over AutoCAD beschikken. Lees meer ...
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!
Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.