abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if Dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over OpenSpace

Naar de OpenSpace website

Uw bouwproject in 360-gradenfoto‘s

20/5/22 Met OpenSpace beschikt u over een volledig zorgeloze oplossing voor het 3D documenteren van uw project op basis van 360-gradenfoto‘s. Hiermee verliest u geen tijd aan het heen- en weerrijden naar de bouwplaats om een bouwfout of ander probleem ter plaatse te bekijken. Zonder OpenSpace hebt natuurlijk ook wel foto‘s, maar vaak nét niet de goeie. En ook de tijd die het kost om dat te ontdekken gaat OpenSpace u besparen!

Stop met het organiseren van tienduizenden foto‘s. Met OpenSpace heeft u alles al en vanuit verschillende hoeken, want u loopt een paar keer per week met een 360-gradencamera door uw project en bouwt zo een sluitend 360-gradenfoto-archief op. Met twee foto‘s per seconde kunt u achteraf vanuit verschillende hoeken inzoomen op een bouwfout. De intelligente software van OpenSpace zorgt ervoor dat uw foto‘s correct worden gepositioneerd op de PDF-plattegronden die u eenmalig voorbereidt. Zelfs positioneren t.o.v. uw BIM is een optie. Als dat eenmaal is gebeurd, dan kunt u uw 3D ontwerp en de realiteit op tijdstip T naast elkaar op één scherm bekijken!

Hoe werkt het?
Nadat u een account hebt gemaakt op OpenSpace en u de OpenSpace-app op uw smartphone of tablet hebt geïnstalleerd en gekoppeld aan de 360-gradencamera, zijn er per project nog drie kanten aan OpenSpace: de voorbereiding, de opname en het gebruik van de opnames.
  1. Voorbereiding per project:

    Maak een project aan, zet per bouwlaag de PDF-plattegrond erin en plan een looproute voor de opnames.

  2. Tweewekelijkse opname:

    Ga naar de bouwplaats met de 360-gradencamera, kies in de app de bouwlaag die u gaat opnemen en geef in de PDF aan waar u staat. Druk op start, loop de ronde en druk op stop. Dit doet u per bouwlaag. De slimme OpenSpace software weet nu genoeg om uw volledige inspectieronde te positioneren in de PDF. Als de opname is gedaan sluit u de camera aan op uw computer en uploadt u alles naar de OpenSpace-server, zoals u dat zou doen met bijv. DropBox of OneDrive.

  3. Gebruik opnames:

    Op kantoor of waar u ook bent, logt u in op uw OpenSpace-account en ziet u uw lopende projecten en daaronder de bouwlagen met de laatste opnames. De looproutes zijn door OpenSpace op de PDF-plattegronden getekend en u hoeft er maar op te klikken om op die plek om u heen te kijken! Eenvoudiger kan het niet. En dan gaat u, zonder dat iemand u iets hoeft uit te leggen, ook nog eens virtueel rondlopen! Want u ziet lichtblauwe ringen en als u die aanklikt stapt u naar die plek. Logisch! U kijkt om u heen en zoomt in via het muiswieltje.

    Maar de echte meerwaarde komt pas als er iets aan de hand is. In de uitvoering is iets niet helemaal goed is gegaan, dus u moet uitzoeken hoe dat komt en wat te doen om het op te lossen. OpenSpace blijkt dan goud waard, want u stapt naar de plek toe en zoomt in op het probleem. Dus niet zoeken naar die ene foto uit duizenden! En omdat u tweemaal per week een opname hebt gedaan, kunt u het probleem ook nog eens op verschillende momenten bekijken, bijv. toen het plafond nog open lag, en wellicht ontdekken wanneer en waardoor het is ontstaan en op die manier eindeloze discussies over verantwoording voorkomen en uw energie enkel stoppen in het bedenken van een oplossing.

    En ook hier stopt OpenSpace nog niet. De communicatie over het kleinste bouwfoutje is namelijk ook meteen geregeld. OpenSpace geeft u de gelegenheid om op elk moment een zgn. ‘Field Note‘ te maken. Aan deze notities kunt u trefwoorden (tags) hangen, waarop u later kunt filtern, bijv. om de schilder of stucadoor nog wat herstelwerk te laten doen. Deze notities kunt u zowel achteraf maken, als tijdens de loopronde. Werkt u met BIM360, dan kunt u de OpenSpace-aantekeningen daar laten binnenkomen als issues. Aan alles is gedacht!

Wat kost het?
Uitproberen is gratis en duurt meestal maar kort, omdat OpenSpace zo voor de hand ligt. Om de kosten zo helder en voorspelbaar mogelijk te maken betaalt u OpenSpace als een klein, vast percentage van uw jaarlijkse projectvolume. Daarmee kunt u OpenSpace ongelimiteerd gebruiken binnen uw bedrijf, voor al uw projecten en ongeacht het aantal mensen dat u toegang geeft tot uw OpenSpace-archief. Neem even contact op voor een offerte .

Nieuws rond OpenSpace

Bekijk de OpenSpace intro

In de onderstaande video ziet u iemand rond lopen met een witte bouwhelm met daarop de 360-gradencamera van OpenSpace. Hij bedient de camera via z‘n telefoon. Als hij iets ziet waar speciale aandacht aan moet worden gegeven, dan maakt hij tussentijds een gewone foto als extra, welke onderdeel wordt van de gehele opname. Het tweede deel van de video laat zien hoe je de opnames op kantoor kan terugkijken en het scherm kan splitsen om verschillende opnames naast elkaar te zien.







De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv