abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Xref's in AutoCAD 2004

Xref's in AutoCAD 2004

22/4/03 In eerdere AutoCAD-versies kunt u bij het werken met Xref's (referentiebestanden, onderleggers) aangeven of u het pad wilt opslaan of niet. Het niet-opslaan is dan meestal aan te raden, omdat dan na wijziging van netwerkpaden de xref's zonder problemen te vinden blijven. Daarbij moet de xref altijd bij de actieve tekening in dezelfde map worden geplaatst of er moet via zoekpaden worden aangegeven waar de xref te vinden is. Ook kunt u daarbij de instelling Projectnamen gebruiken en per project zoekpaden opgeven. Hebt u gewerkt met volledige paden, dan kan de situatie ontstaan dat, na wijziging van netwerkpaden, u een heleboel tekeningen hebt met de verkeerde xref-paden. Voor die situatie heeft IDEOMA het hulpprogramma Xpadedit gemaakt, waarmee het linkerdeel van het pad kan worden vervangen door het nieuwe pad, eventueel zelfs zonder dat u het merkt.

In AutoCAD 2004 is daar nu de mogelijkheid bij gekomen om het pad naar de xref relatief aan te geven t.o.v. de moedertekening. Deze optie maakt het mogelijk dat u de xref's opslaat in submappen onder de projectmap, waarbij het niet uitmaakt waar de projectmap zich bevindt. Als u het hele project verplaatst of kopieert, bijv. naar CD, dan worden de onderliggende Xref's gevonden mits de submappenstructuur binnen het project gelijk blijft.

Om vragen te kunnen beantwoorden zoals 'door welke tekeningen wordt deze xref gebruikt?' is er het zelfstandige programma 'Reference Manager', dat met AutoCAD 2004 wordt meegeleverd. Dit programma kan ook in ��n handeling van een groot aantal te selecteren tekeningen de verouderde xrefpaden wijzigen in nieuwe paden zonder deze te openen.

Afbeelding vergroten


Dit kan overigens niet alleen voor Xref's, maar voor andere AutoCAD-objecten met padverwijzingen, zoals lettertypebestanden, shapes (b.v. bij speciale lijntypen) en pentabellen (*.ctb).

Last but not least: door goed gebruik te maken van layouts, viewports en pentabellen, vermindert u de noodzaak om met veel xref's te werken en minimaliseert u daarmee het beheersprobleem rond xref's.



De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv